Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PADLIZSÁNPÖRKÖLT

2012.04.01

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt kömény, őrölt bors, só, étolaj.

 

p1140620-dd.jpg

 

Elkészítés:

A felhevített olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, keverünk rajta egyet, és felöntjük fél bögre vízzel. Kis lángon öt percig főzzük. Beletesszük a kockákra vágott padlizsánt, a felkarikázott paprikát és a héj nélküli paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy legalább két ujjnyi leve legyen az ételnek, és az edényt néha megrázogatva a kívánt puhaságúra főzzük a padlizsánt és a paprikát. (Ne kevergessük az ételt, és vigyázzunk rá, hogy a padlizsán ne essen szét, ne főjön pépesre!)

A kész padlizsánpörköltet tálalhatjuk tarhonyával, rizzsel, de egy szelet friss kenyérrel vagy péksüteménnyel is nagyon finom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.