Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PAPRIKÁS KRUMPLI - hús nélkül

2011.11.23

Hozzávalók:

1 kg megpucolt és feldarabolt krumpli, egy fej vöröshagyma, egy zöldpaprika, egy paradicsom, egy evőkanál étolaj, 2 kiskanál pirospaprika, só, negyed kávéskanál őrölt kömény, csipetnyi őrölt bors.

   

p1220809-dd.jpg

   

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, rászórjuk a pirospaprikát, köményt és borsot, felöntjük kb. fél liter vízzel, beletesszük a krumplit, megsózzuk, hozzáadjuk a kicsumázott, félbevágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, lefedjük, és puhára főzzük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

chez-sandra.blogspot.com

(Sandra G, 2011.11.23 21:42)

Érdekes ez a paprikás krumpli dolog. Mi kb egy évben egyszer eszünk, és az is egy vidéki nyaraláshoz köthető. Valahogy kimarad a heti étrendből. De Mi is hús nélkül szeretjük :) És csalamádéval!!!