Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


PARADICSOMLEVES

2008.01.11

AHOGY A NAGYI FŐZI

Hozzávalók:

1 liter paradicsomlé (vagy 2 dl sűrített paradicsom), 2 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, só, cukor, néhány zellerlevél, egy kicsumázott, félbevágott zöldpaprika. Levesbetétnek apró tészta vagy rizs.  (A zellerlevél mellett fűszerezhetjük némi friss kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal is.)

 

Kép

  

Elkészítés:

Az olajon állandóan kevergetve világosra pirítjuk a lisztet (világos rántást készítünk) és további keverés közben ráöntünk egy nagy bögre hideg vizet, majd a paradicsomlevet. (A sűrített paradicsomot  előtte felöntjük annyi vízzel, hogy egy liternyi legyen.)

Az egész vöröshagymát, a kicsumázott paprikát és a zellerlevelet beletesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Beleszórjuk a tésztát vagy rizst, és addig főzzük, amíg a tészta / rizs megpuhul. (Közben az elpárolgó vizet pótoljuk.)

És rizzsel:

  

p1530280-dd.jpg

  

 

PARADICSOMLEVES RÁNTÁS NÉLKÜL

Hozzávalók:

1 liter paradicsomlé és 2 dl sűrített paradicsom (nem az a gépzsírszerű tömb, hanem normális, sűrű paradicsom), 1 vöröshagyma, só, cukor vagy hőálló édesítőszer, néhány zellerlevél, egy kicsumázott, félbevágott zöldpaprika. Levesbetétnek apró tészta vagy rizs, barnarizs. 

  

p1080324-dd.jpg

  

Elkészítés:

Föltesszük főni a paradicsomlevet a sűrített paradicsommal együtt. Beletesszük az egész vöröshagymát, a kicsumázott paprikát és a zellerlevelet. Ízlés szerint sózzuk, édesítjük. Beleszórjuk a tésztát vagy rizst, és addig főzzük, amíg a tészta / rizs megpuhul. (Közben az elpárolgó vizet pótoljuk.)

Tipp:

Zellerlevél helyett használhatsz más fűszert is, például bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót.

Próbáld ki ezt a levest úgy is, hogy közvetlenül tálalás előtt apró, nyers, felezett koktélparadicsomokkal szórod meg a tetejét. Dekoratív és nagyon finom.

 

p1730565-dddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.