PARADICSOMOS-GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók:
40 dkg tészta, 1 doboz (kb. 2,5 dl) paradicsomkonzerv, 30 dkg gomba, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál morzsolt oregánó, 1 kávéskanál bazsalikom, fél kávéskanál kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, só, csipetnyi őrölt bors, 15 dkg füstölt mozzarella.
Elkészítés:
A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk.
A tésztát forrásban levő, sós vízben főzni kezdjük.
A felhevített olívaolajba dobjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, megszórjuk a zöldfűszerekkel, és elfőzzük a levét. Felöntjük a paradicsommal, belereszeljük a fokhagymát, és nagy lángon besűrítjük, majd összeforgatjuk a közben kifőtt, leszűrt tésztával.
Forrón megszórjuk reszelt sajttal. Azonnal tálaljuk.