Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


PARADICSOMOS KÁPOSZTA

2008.01.11

Hozzávalók:
1 kg fejeskáposzta, fél liter sűrűre főzött paradicsomlé, 1 fej vöröshagyma, egy csomó zellerzöld, őrölt kömény, só, cukor, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt.
 
 

paradicsomos-kaposzta-20-015-dd.jpg

 

Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk vagy vékony csíkokra vágjuk, aztán feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Mellé teszünk egy egész vöröshagymát és a zellerzöldet, sózzuk, megszórjuk köménymaggal, és puhára főzzük.
Amikor a káposzta megpuhult, egy külön edényben felmelegítjük a két evőkanál olajat. Beleszórunk 2-3 evőkanál cukrot, és állandóan kevergetjük. Mikor a cukor már habzik az olajban, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. A rántást a paradicsomlével öntjük fel.
A paradicsomos rántással besűrítjük a káposztát, aztán még egyszer összeforraljuk.
Végül kivesszük belőle a vöröshagymát és a zellert. Ha kell sóval, cukorral utánízesítjük.
Fasírttal tálaljuk.

   

p1260865-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Recept

(DNBasser, 2012.12.20 01:47)

Köszönöm a receptet! Én is megcsináltam, nem is egyszer...

étel

(Yog-Hurt, 2012.12.06 23:58)

Ezt a finomságot ma elkészítettem épp ahogy ide le van írva, fasírttal.A családom nagyon oda van érte! Finom és laktató.Köszönöm a receptet!