PARADICSOMOS KÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 kg fejeskáposzta, fél liter sűrűre főzött paradicsomlé, 1 fej vöröshagyma, egy csomó zellerzöld, őrölt kömény, só, cukor, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk vagy vékony csíkokra vágjuk, aztán feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Mellé teszünk egy egész vöröshagymát és a zellerzöldet, sózzuk, megszórjuk köménymaggal, és puhára főzzük.
Amikor a káposzta megpuhult, egy külön edényben felmelegítjük a két evőkanál olajat. Beleszórunk 2-3 evőkanál cukrot, és állandóan kevergetjük. Mikor a cukor már habzik az olajban, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. A rántást a paradicsomlével öntjük fel.
A paradicsomos rántással besűrítjük a káposztát, aztán még egyszer összeforraljuk.
Végül kivesszük belőle a vöröshagymát és a zellert. Ha kell sóval, cukorral utánízesítjük.
Fasírttal tálaljuk.
Recept
(DNBasser, 2012.12.20 01:47)