PARADICSOMOS KRUMPLIFŐZELÉK
Hozzávalók:
2 kg krumpli, 1 liter nagyon sűrű paradicsomlé, 1 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 2 babérlevél, 1-2 zellerlevél, cukor vagy édesítőszer, só.
Elkészítés:
A megtisztított, felkockázott krumplit annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi, a babérlevéllel, sóval és a megpucolt, de egészben hagyott hagymával és a szintén egész, de kicsumázott paprikával puhára főzzük. (Közben az elpárolgó vizet nem pótoljuk.) Amikor a krumpli, nagyjából puha, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a zellerlevelet, ha kell, még sózzuk és édesítjük. Tíz percet együtt főzzük, majd a vöröshagymát, a paprikát és a fűszerleveleket eltávolítva tálaljuk.
Tipp:
Sűríteni nem kell, mert maga a krumpli besűríti.
Adhatunk hozzá feltétként zöldségfasírtokat, tükörtojást, felszeletelt keménytojást...