Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PARAJFŐZELÉK / SPENÓTFŐZELÉK

2008.01.11

Hozzávalók:

45-50 dkg fagyasztott spenót, 2 kissé púpos evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál só, csipetnyi őrölt (fehér)bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál cukor, 2-3 gerezd fokhagyma.

    

Elkészítés:

A vajon állandóan kevergetve habzásig hevítjük a lisztet. Ezután levesszük a tűzről, és csomómentesen elkeverünk benne 3 dl hideg vizet és a tejszínt. Hozzáadjuk a spenótot, és  visszatesszük a tűzre, és megfűszerezzük. Állandóan kevergetve felforraljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd az újraforrástól számítva még 10 percig főzzük.

Aki teljesen krémesen szereti, ezután még turmixolhatja vagy átnyomhatja szitán..

A főzeléket krumplival, tükörtojással, fasírttal tálaljuk.

 

p1800661-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.