PARAJFŐZELÉK / SPENÓTFŐZELÉK
Hozzávalók:
45-50 dkg fagyasztott spenót, 2 kissé púpos evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál só, csipetnyi őrölt (fehér)bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál cukor, 2-3 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A vajon állandóan kevergetve habzásig hevítjük a lisztet. Ezután levesszük a tűzről, és csomómentesen elkeverünk benne 3 dl hideg vizet és a tejszínt. Hozzáadjuk a spenótot, és visszatesszük a tűzre, és megfűszerezzük. Állandóan kevergetve felforraljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd az újraforrástól számítva még 10 percig főzzük.
Aki teljesen krémesen szereti, ezután még turmixolhatja vagy átnyomhatja szitán..
A főzeléket krumplival, tükörtojással, fasírttal tálaljuk.