Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PARAJOS METÉLT PARADICSOMOS MÁRTÁSSAL

2008.01.11

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg parajos szélesmetélt.

A mártáshoz: fél kg gomba, 1 doboz (kb 30 dkg) konzerv morzsolt kukorica, 1 kockákra vagy vékony csíkokra vágott pritamin paprika, (aki szereti: 10-15 dkg párolt sárgarépakocka vagy -karika),  fél liter sűrű paradicsomlé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál kristálycukor, 2-3 evőkanál étolaj, fél kiskanál apróra vágott vagy negyed mokkáskanál morzsolt oregano, fél kiskanál apróra vágott vagy negyed mokkáskanál morzsolt kakukkfű, fél kiskanál apróra vágott vagy negyed mokkáskanál morzsolt bazsalikom (vagy a háromféle fűszer helyett olasz fűszerkeverék), 2-3 csipetnyi őrölt fehérbors, só ízlés szerint.

Az étel tetejére: reszelt sajt.

  

Kép

  

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk, megfuttatjuk az olajon (csak addig sütjük, amíg üvegessé, átlátszóvá válik, nem szabad megpirítani). Hozzáadjuk a megtisztított, szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, elfőzzük a levét, aztán beleszórjuk a fűszereket (az oreganot, kakukkfüvet és bazsalikomot), felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a kukoricát, a pritamin paprikát (és a répát). Ízesítjük egy kis cukorral (a paradicsom savanyúságától függően). Az egészet jól összefőzzük.

Közben bő sós vízben kifőzzük a parajos tésztát. (De nehogy túlfőzzük, maradjon harapható.)

A tésztát a mártással összeforgatva, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.