PÁSZTORTARHONYA
Hozzávalók:
30 dkg tarhonya, egy kiló krumpli, 1 nagy vagy két kicsi vöröshagyma apró kockákra vágva, pirospaprika, egy zöldpaprika és egy lehúzott héjú paradicsom összevágva (3-4 evőkanál lecsóval pótolható), só, olaj.
Elkészítés:
A tarhonyát forró olajban megpirítjuk, felöntjük forró vízzel, sózzuk és lefedve félpuhára főzzük. Egy másik edényben az apróra vágott hagymát egy kis olajon megfuttatjuk, amikor színesedni kezd, rászórjuk a pirospaprikát, kis vízzel felöntjük, rátesszük a kockákra vágott krumplit, a lecsót, sózzuk és kicsit összepirítjuk, majd a félpuha tarhonyához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tarhonya és a krumpli megpuhul. (Amikor a víz kezd elforrni róla, apránként pótoljuk. Időnként rázogassuk meg az edényt, nehogy odaégjen a tarhonya.)
Savanyúsággal vagy ecetes salátával tálaljuk, de adhatunk hozzá sült szója- vagy szejtánvirslit is