PIRÍTOTT ZÖLDSÉG KRUMPLIGOMBÓCCAL
Hozzávalók:
1 kis cukkini, 1 kis padlizsán, 2-3 zöldpaprika, 2-3 közepes paradicsom vagy 6-7 koktélparadicsom, 1 hagyma, 3-4 gomba, 1 evőkanál étolaj, őrölt bors, só.
A krumpligombóchoz: 50 áttört, főtt krumpli (krumplipüré), 15-20 dkg reszelt sajt (jó, ha füstölt is van benne), 10 dkg finomliszt, 2 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 2 gerezd zúzott fokhagyma, csipetnyi reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál só, étolaj.
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk (A paradicsom héját lehúzzuk.) Serpenyőben egy evőkanálnyi olajat hevítünk. Beledobjuk a zöldségeket, és az edényt néha megrázva, 8-10 percig közepes tűzön pirítjuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és már csak 1-2 percig sütjük. (Úgy jó, ha a zöldségek véletlenül sem puhulnak meg túlságosan.)
A krumpligombóc hozzávalóit jól egybedolgozzuk, és az így kapott masszából diónyi golyókat formálunk. A golyókat forró olajban megsütjük.
A zöldséget a krumpligombóccal tálaljuk.