Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PIRÍTOTT ZÖLDSÉGES EGYTÁL

2012.08.30

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg krumpli, 1 kg zöldség vegyesen (sárgarépa, cukkini, padlizsán, gomba, paprika, karfiol ízlés szerint), 20 dkg grillezhető sajt vagy tofu, só, őrölt bors, friss fűszernövények (petrezselyem, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint), étolaj.


p1230949-dd.jpg

  

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A lassan puhulókat (krumpli, répa...) lehetőleg kisebb darabokra.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben felhevítünk két evőkanál étolajat, beleszórjuk a lassan puhuló zöldségeket, megkeverjük őket, hogy minden oldalukat bevonja az olaj, majd a lángot a legkisebbre vesszük, és néha megrázogatva az edényt, a zöldséget félpuhára sütjük.

Ekkor hozzáadjuk a könnyebben átsülőket (gomba, karfiol, cukkini...), sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Továbbra sem kevergetjük, csak az edényt rázzuk meg néha.

Amikor a zöldségek mind kellően puhák, megszórjuk őket a felaprított zöldfűszerrel. Az ételbe szórjuk a kis kockákra vágott grillsajtot, és azzal is pirítjuk még 3-4 percig.

Frissen, forrón tálaljuk.

 

Tipp:

Tálalásnál meglocsolhatjuk zúzott fokhagymával ízesített tejföllel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.