Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PIRÍTOTT ZÖLDSÉGES TÉSZTA

2012.03.19

Hozzávalók:

30-40 dkg tészta, 50 dkg zöldség (padlizsán, cukkini, vastag húsú paprika, gomba, póréhagyma...), 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, olívaolaj.

 

p1140042-dd.jpg

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A tésztát forrásban levő, bő, sós vízben feltesszük főni. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kanál olívaolajat. Beleszórjuk a zöldséget, beletesszük a zúzott fokhagymát, és inkább rázva, mint keverve nagy lángon átpirítjuk. Amikor a zöldségek itt-ott barnulni kezdenek, megszórjuk őket apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk. A közben kifőtt, leszűrt tésztát a zöldségbe forgatjuk.


Tipp:

Tálalásnál megszórhatjuk az ételt reszelt sajttal. Aki szereti a csípőset, a són és borson kívül, csilivel is szórja meg a zöldségeket vagy adjon hozzájuk 1-2 apróra vágott csilipaprikát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.