Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RAKOTT KARFIOL GOMBÁVAL

2014.01.08

Hozzávalók:

50 dkg karfiol, 50 dkg gomba, 25 dkg rizs, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt bors, negyed kávéskanál őrölt kömény, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld, étolaj, só.

    

p1480141-dd.jpg

    

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1 liter forró vízzel, fűszerezzük. Mikor felforrt, beleszórjuk a rizst, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul, de még bőven marad rajta szaft. Ha kell, még utánasózzuk és borsozzuk.

Amíg a rizs fő, a megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy tűzűlló tálat nagyon vékonyan kikenünk olajjal. Elterítjük az alján a karfiolt, majd rászedjük a gombás rizst. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel. Friss salátát vagy savanyúságot adunk hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.