Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RAKOTT KARFIOL (vagy BROKKOLI)

2008.01.10

Hozzávalók:

1 kg párolt, de véletlenül sem pépesre főzött karfiol (vagy brokkoli, esetleg mindkettő vegyesen), 10 dkg reszelt (füstölt) sajt, 4 dl tejföl, 2 tojás, 2 csapott evőkanál liszt, 1 kávéskanál só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

    

p1500205-dd.jpg

   

Elkészítés:

Tűzálló tálba rakjuk az előfőzött karfiolt (vagy brokkolit). A többi hozzávalót összekeverjük, és a zöldségre locsoljuk. Az edényt kicsit megrázogatjuk, hogy az aljára is lefolyjon a tejfölös keverék. 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Tálalásnál tejfölt adhatunk hozzá.

 

Tipp:

Ebbe az ételbe a karfiolon és brokkolin kívül más zöldséget is rakhatsz. Nagyon finom például sárgarépával.

Sütés előtt az étel tetejét megszórhatod sajttal.

    

p1530095-dd.jpg

 


 

ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ RAKOTT KARFIOL

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg párolt, de véletlenül sem pépesre főzött karfiol (pagoda karfiol vagy brokkoli, esetleg mindegyik vegyesen), 3 dl tejföl, 3 tojás, 15 dkg reszelt sajt, 1 mokkáskanál só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  

Kép

  

Elkészítés:

A karfiolt elrendezzük egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tűzálló tálban úgy, hogy az egész tál alját befedje. A tejfölt keverjük el az egész tojásokkal, 10 dkg reszelt sajttal, a sóval és a reszelt szerecsendióval. Az így kapott keveréket öntsük a karfiolra. A maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét, és süssük előmelegített 220 fokos sütőben 35-40 percig.

Tálalásnál tejfölt adhatunk hozzá.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rakott karfiol

(Juka, 2011.12.03 20:50)

Ez is jónak tünik holnp ki próbálom