Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RAKOTT ZÖLDBAB - alacsony szénhidráttartalmú étel

2008.01.10

Ez az étel kifejezetten alacsony szénhidráttartalmú. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg párolt vagy előfőzött zöldbab (üveges zöldbabból két üveggel), 3 db keményre főzött és apró kockákra vágott tojás, 1 db nyers tojás, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 5 dkg reszelt sajt (legjobb füstölt sajtból), 1 dkg vaj, só, 1 gerezd fokhagyma (kihagyható).

  

Kép

  

Elkészítés:

A tejfölbe csomómentesen belekeverjük a nyers tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, a reszelt fokhagymát és egy mokkáskanálnyi sót. A párolt zöldbab felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Rászórjuk az apró kockákra vágott főtt tojást. Ezután a zöldbab megmaradt része következik. Végül a tojással rétegezett zöldbabot leöntjük a tejfölös mártással. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hétköznapi,egészséges,hagyományos ételek,tippek reggelire,tízóraira

(gasztronauta, 2011.07.21 18:45)

Köszönöm a receptet,már egy órája olyan rakott zöldbabot keresek,ami megfelel köretnek.

Rakott zöldbab

(Szamóca, 2010.02.13 18:11)

Szia Gabóca!
Köszönöm szépen a remek ötleteket!

vélemény a rakott babról...

(Gabóca, 2010.02.10 11:34)

Finom a rakott bab!Ha pikánsabban szeretitek-TABASCO-t
tegyetek a tejfölbe !Ugyan ezt karfiollal,brokkolival
céklával(előfőzve!)próbáljátok meg!GUSZTA?FINOM,EGÉSZ-
SÉGES!