Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RAKOTT ZÖLDSÉG

2013.10.12

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli...),10 dkg reszelt sajt, 4 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, negyed kávéskanál őrölt bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8-10 szál petrezselyemzöld. A zöldség főzővizébe só és őrölt bors.

   

p1440359-dd.jpg


 

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően 50-10 percre forrásban levő sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Véletlenül se főzzük szét!)

A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használjunk!)

Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje. (Kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.)

180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Tálalásnál tejfölt adhatunk hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.