RÁNTOTT GOMBÁS KELTEKERCS
Hozzávalók:
8 szép nagy vagy 16 kisebb kelkáposztalevél, 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, őrölt pirospaprika, só. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A kisütéshez: olaj.
Elkészítés:
A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 alatt besűrítjük.
A káposztaleveleket kiterítjük (ha kiseebbek, kettőt kis átfedéssel) és megkenjük a gombakrémmel, aztán szorosan felcsavarjuk (fogpiszkálóval össze is tűzhetjük). A megtöltött tekercseket hagyományos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és bő, forró olajban megsütjük.