Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÁNTOTT GOMBÁS KELTEKERCS

2008.01.10

Hozzávalók:

8 szép nagy vagy 16 kisebb kelkáposztalevél, 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, őrölt pirospaprika, só. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A kisütéshez: olaj.

Kép


Elkészítés:

A kelkáposztaleveleket bő forró vízben 5 percig pároljuk (óvatosan, hogy nehogy elszakadjanak). A főzővízből kivéve, a nedvességet leitatjuk róluk. 
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 alatt besűrítjük.
A káposztaleveleket kiterítjük (ha kiseebbek, kettőt kis átfedéssel) és megkenjük a gombakrémmel, aztán szorosan felcsavarjuk (fogpiszkálóval össze is tűzhetjük). A megtöltött tekercseket hagyományos módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és bő, forró olajban megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.