Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


RÁNTOTT GOMBÁS PALACSINTA

2011.12.08

Hozzávalók (4 személyre):

12 hagyományos palacsinta, 1 fej apróra kockázott vöröshagyma, 50 dkg tisztított és felszeletelt gomba, 1 evőkanál pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt kömény, néhány csipet őrölt bors, só, 1 evőkanál étolaj, fél csokor petrezselyemzöld, 1 zöldpaprika és egy paradicsom (vagy helyettük egy-két evőkanál lecsó), 1 kis doboz (kb. 1,5 dl) tejföl, 1 evőkanál liszt. A bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, só. A kisütéshez: étolaj.


p1090137-ee.jpg

 

Elkészítés:

Egy evőkanál étolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a köményt és a borsot, átkeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fél deci vízzel, beletesszük a felszeletelt gombát, a kicsumázott paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és beleöntjük a tejfölt, ha kell utánízesítjük. Főzzük még tíz percig. Úgy jó, ha az ételnek bőségesen van leve.
Ezután a szaftot leszűrjük a gombáról, és félretesszük. A visszamaradt gombát megszórjuk egy evőkanál liszttel, és egy percig kevergetve pirítjuk, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, megtöltjük vele a palacsintákat, amelyeket aztán a hagyományos módon lisztbe, enyhén sós tojásba, zsemlemorzsába panírozunk, és forró olajban kisütünk.
A kisült palacsintákat a leszűrt gombaszafttal tálaljuk, és meglocsolhatjuk tejföllel is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

recept

(Réka, 2013.03.21 20:54)

Szuper recept, imádjuk!

komment

(Réka, 2012.04.17 12:30)

Ez valami Isteni lett, köszi a receptet, nagyon jó az oldal!!!