Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÁNTOTT SAJT MÁSKÉPP

2012.04.04

A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.

Hozzávalók:

20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is), 2 tojás, 4 evőkanál liszt, 8-10 szál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 fokhagymagerezd, reszelt szerecsendió, só. A panírozáshoz: zsemlemorzsa. A sütéshez: étolaj.


p1140718-dd.jpg

 

 

Elkészítés:

A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, csipetnyi reszelt szerecsendióval, csipetnyi sóval és a lereszelt fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát kell kapnunk.

Beolajozott kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk a keverékből. Zsemlemorzsában meghempergetjük őket, majd forró olajban kisütjük.

Frissen, forrón a legfinomabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sajtgolyóról

(Ernő és Évi, 2016.04.09 03:31)

Nekünk van egy másik receptünk, ami szintén egyszerű és finom:
10 dkg reszelt sajt
1 ek liszt
1 sárgája
1 fehérje habnak felverve

morzsa forgatni
olaj
A hozzávalókat összekeverjük (fehérjét kemény habként beleforgatva)
gombócokat csinálunk, morzsába forgatjuk, és kisütjük, keveset az olajba téve egyszerre, mert "híznak". Igen finom világosra sütve.
Próbáljátok ki, bármivel, de "egyedül" is finom! Üdv: Ernő és Évi