Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÁNTOTT ZÖLDSÉG SÜTŐBEN SÜTVE

2011.08.31

 p1040879-dd.jpg

 

Hozzávalók:

megtisztított, földarabolt zöldségek (karfiol, brokkoli, gomba, cukkini, padlizsán, sütőtök, húsos paprika, tök, patiszon... ízlés szerint), só, őrölt bors, tojás, liszt, zsemlemorzsa, étolaj, tej.
 

rantott-patiszon-006-ee.jpg

  

Elkészítés:

A zöldségek közül a nagyon kemény fajtákat (pl. karfiolt, krumplit) pár percig előfőzzük, lecsöpögtetjük.

A tojásokat villával fölverjük, megsózzuk, megborsozzuk és hozzájuk keverünk 3 tojásonként fél deci olajat és fél deci tejet.

A zöldségeket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben egyszer megfordítjuk.

Tipp:

Ha van olajszóród, sütés előtt bepermetezheted a zöldségeket pár csepp olajjal.

  

laskagomba-15-003-dd.jpg  

rantott-padlizsan-20-007-dd.jpg  

rantott-tok-004-dd.jpg  

rantott-zoldseg-29-006-dd.jpg 

p1030324-dd.jpg

p1120769-dd.jpg

rantott-brokkoli-012-dd.jpg

rantott-gomba-26-012-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zöldségek sütéséről

(repafül, 2011.09.24 15:03)

Szia Viki!
Ma elkészítettem sütőben a rántott gombát (laska) és karfiolt, ízre nagyon finomak, viszont színben meg sem közelítik a fotókon láthatókat. Elárulnád hogyan lesznek a Tieid ilyen egyformán barnák? 220 fokon sütöttem és többször meg is fordítottam őket, spricceltem is az olajspriccelővel, de nem ilyenek.

Re: zöldségek sütéséről

(Szamóca, 2012.06.04 15:39)

Répi, lehet, hogy sütőtől is függ, de Nórinak is igaza van, én sem forgatom állandóan őket.

válasz

(Nóri, 2012.02.29 19:08)

Csak egyszer fordítsd meg, és ilyen barnák lesznek :)