Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ROSSINI SPAGETTI

2008.01.10

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg gomba, egy kis padlizsán (vagy fél kisebb padlizsán és fél kisebb cukkini), 3-4 db paradicsom, só, őrölt bors, fél csokor petrezselyemzöld, 1 kis mogyoróhagyma vagy lilahagyma vagy egy kis csokor snidling, 4 evőkanál mascarpone vagy más semleges ízű krémsajt, 1 dl zöldségleves (ha nincs, jó a víz is), 1 evőkanál étolaj, 40 dkg sós vízben rugalmasra főtt spagetti.

  

Kép

    

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát üvegesre sütjük az olajon. (Ha snidlinget használunk, azt nem kell sütni, csak a főzés végén, a petrezselyemmel együtt adjuk a mártáshoz. Ebben az esetben a gombát és a padlizsánt kezdjük az olajon sütni.)

Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a megtisztított, fölszeletelt gombát és a kockákra vágott padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk (én pár csipetnyit használtam, de aki szereti a borsot, többet is tehet bele), és addig sütjük - gyakran megkeverve - amíg a gomba leve elfő.

Ekkor hozzáadjuk a lehúzott héjú, kimagozott, kockákra vágott paradicsomot, belekanalazzuk a krémsajtot, felöntjük a zöldséglevessel (vagy vízzel), beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet (és a szintén apróra vágott snidlinget) és alaposan összefőzzük. Ha kell kicsit utánaízesítjük sóval, borssal.

A besűrűsödött mártást összeforgatjuk a főtt tésztával.

Tálalásnál megszórhatjuk reszelt sajttal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.