Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÖSZTI

2011.11.05

Hozzávalók:

Héjában főtt krumpli (lehetőleg már több órája főtt vagy másnapos), só, őrölt bors, étolaj.


p1070874-dd.jpg

  

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sóval, csipetnyi őrölt borssal összekeverjük.

Egy serpenyőben 1-2 evőkanálnyi étolajat hevítünk. A krumpliból két evőkanálnyi halmokat rakunk az olajba, a kanál hátával lelapítjuk őket, és kör formára igazítjuk. Miután a krumplikorong egyik oldala megpirult, lapátkanállal megfordítjuk, és megpirítjuk a másik oldalát is. (Vigyázat, ne forgassuk, csak egyszer fordítsuk meg, különben széteshet!)

A megsült krumplilepényeket önálló ételként is, köretként is tálalhatjuk.

 

p1070886-dd.jpg

  

Tipp:

A krumplimasszát sütés előtt szinte bármivel ízesítheted. Keverhetsz bele apróra vágott fűszernövényeket, kis olajon üvegesre sütött vöröshagymát, sonka- vagy szalonnakockákat, sajtot, zöldségféléket...

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.