RÖSZTI
Hozzávalók:
Héjában főtt krumpli (lehetőleg már több órája főtt vagy másnapos), só, őrölt bors, étolaj.
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sóval, csipetnyi őrölt borssal összekeverjük.
Egy serpenyőben 1-2 evőkanálnyi étolajat hevítünk. A krumpliból két evőkanálnyi halmokat rakunk az olajba, a kanál hátával lelapítjuk őket, és kör formára igazítjuk. Miután a krumplikorong egyik oldala megpirult, lapátkanállal megfordítjuk, és megpirítjuk a másik oldalát is. (Vigyázat, ne forgassuk, csak egyszer fordítsuk meg, különben széteshet!)
A megsült krumplilepényeket önálló ételként is, köretként is tálalhatjuk.
Tipp:
A krumplimasszát sütés előtt szinte bármivel ízesítheted. Keverhetsz bele apróra vágott fűszernövényeket, kis olajon üvegesre sütött vöröshagymát, sonka- vagy szalonnakockákat, sajtot, zöldségféléket...