Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ROZMARINGOS ÚJKRUMPLI

2012.05.12

Hozzávalók:

1,5 kg kisebb szemű újkrumpli, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál apróra vágott rozmaring, csipetnyi őrölt bors, (ha van, nagyszemű) só.


p1170543-dd.jpg

 

Elkészítés:

A krumplit nagyon alaposan megmossuk, de nem pucoljuk meg. Összekeverjük a rozmaringot és borsot az olajjal, és a krumpiszemeket egészben beleforgatjuk, majd egy rétegben szétterítjük őket egy nagy tepsiben. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és néha megrázogatva pirosra, ropogósra sütjük. A megsült krumplit a tányéron szórjuk meg sóval.

Tálalhatjuk köretként, de salátával vagy mártogatóssal önálló ételként is.


p1170559-dd.jpg

Tipp:

A sütés utolsó néhány percére érdemes a sütő grillezőjét is bekapcsolni, hogy a krumpliszemek még jobban mgepiruljanak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.