ROZMARINGOS ÚJKRUMPLI
Hozzávalók:
1,5 kg kisebb szemű újkrumpli, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál apróra vágott rozmaring, csipetnyi őrölt bors, (ha van, nagyszemű) só.
Elkészítés:
A krumplit nagyon alaposan megmossuk, de nem pucoljuk meg. Összekeverjük a rozmaringot és borsot az olajjal, és a krumpiszemeket egészben beleforgatjuk, majd egy rétegben szétterítjük őket egy nagy tepsiben. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és néha megrázogatva pirosra, ropogósra sütjük. A megsült krumplit a tányéron szórjuk meg sóval.
Tálalhatjuk köretként, de salátával vagy mártogatóssal önálló ételként is.
Tipp:
A sütés utolsó néhány percére érdemes a sütő grillezőjét is bekapcsolni, hogy a krumpliszemek még jobban mgepiruljanak.