Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTBUNDÁS KARFIOL vagy GOMBA

2008.01.09

Hozzávalók:
Megtisztított, rózsáira szedett karfiol, só.
A panírozáshoz: 15 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt (Trappista), só, jéghideg víz. A kisütéshez: étolaj.

 

Kép

  

Elkészítés:
A karfiolt forrásba levő sós vízbe dobjuk és a rózsák nagyságától függően három-öt percig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük és kihűtjük.

(Ha gombából készítjük az ételt, a gombákat megtisztítjuk, és nagyságuktól függően felezzük, negyedeljük.)
A panírozáshoz a tojást megsózzuk és villával felverjük, aztán belekeverjük a lisztet és a reszelt sajtot, végül annyi jéghideg vizet, hogy joghurtsűrűségű masszát kapjunk.
A karfiolrózsákat vagy gombákat megforgatjuk a sajtos tésztában, aztán rögtön a forró olajba dobjuk őket.
Az aranybarnára sült karfiolt/gombát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Jó étvágyat!

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.