Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTGOLYÓ

2008.01.09

Ez a recept kiváló maradék tojásfehérje felhasználásához.

Hozzávalók:

Kép Tojásfehérje, só, (fehér)bors, reszelt szerecsendió, őrölt pirospaprika, ahány tojásfehérjéből készítjük az ételt, annyiszor kb. 10-15 dkg reszelt sajt (a tojás nagyságától függően),  zsemlemorzsa, a kisütéshez étolaj.


Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjük és befűszerezzük ízlés szerint a sóval, szerecsendióval, borssal, pici pirospaprikával. Hozzáadjuk a reszelt sajtot. A masszából diónyi  golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk őket, majd olajban kisütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sajtgolyó

(Borostyán, 2010.04.28 18:51)

Nagyon jó és egyszerű. Krumplifőzelék mellé készítettem.
Sajnos valamit én rontottam el, mert a sütésnél szétfolytak :(
Legközelebb megpróbálom úgy, mintha rántott sajtot készítenék (most csak simán zsemlemorzsába forgattam, mint ahogy a receptben volt).