Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTLEVES

2012.05.12

Hozzávalók:

25 dkg sajt, 25 dkg gomba, 25 dkg főtt kukorica (konzerv is jó), 2 dl tejszín, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, étolaj.

 

p1160682-dd.jpg

 

Elkészítés:

A megtisztított, felszeletelt gombát egy evőkanál étolajon sózva, borsozva addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Felöntjük tejszínnel, beletesszük a kukoricát és a csokorba kötött petrezselymet (néhány szálat félretehetünk díszítésnek), megszórjuk szerecsendióval, és felöntjük 1 liter vízzel. Negyed órát főzzük. Kivesszük a petrezselymet, a levesbe szórunk 15 dkg reszelt sajtot, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal, és öt percet lassú tűzön forraljuk.
Forrón, a megmaradt sajttal és esetleg apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Pirítóst adhatunk mellé.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.