Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTOS KRUMPLI

2011.10.08

Hozzávalók:

1 kg hibátlan krumpli, 15 dkg reszelt sajt, fél dl étolaj, só, bors.

 

p1060247-dd.jpg



Elkészítés:

A krumpliszemeket alaposan megsikáljuk, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi, héjastul megfőzzük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megfőtt krumplikat félbevágjuk, és egymás mellé a tepsibe sorakoztatjuk. Megsózzuk, enyhén megborsozzuk őket, megspicceljük egy kis étolajjal, majd minden krumpliszemre reszelt sajtot halmozunk.

A sajtos krumplit addig sütjük a sütőben, amíg a sajt barnulni nem kezd.

A kész krumpli önmagában, salátával, savanyúsággal is fogyasztható, de más ételekhez köretként is adható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.