Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTOS RAKOTTAS

2014.03.12

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg krumpli, 3-4 sárgarépa, 25 dkg gomba, 25 dkg natúr krémsajt, 10 dkg reszelt sajt (jó, ha van benne füstölt is), kb. 2 l erősen fűszerezett zöldségalaplé (kockából is jó).

 

Elkészítés:
A megtisztított, egész krumplit és répát az alaplében félpuhára főzzük. A krumplit nagyobb darabokra törve, a répát vastagabb karikákra vágva tűzálló tálba halmozzuk. Rászórjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A főzőléből 1 kisebb merőkanálnyit elkeverünk a krémsajttal, és a zöldségre öntjük. Az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük, rászórjuk a sajtot, és visszatesszük még 15 percre, míg a sajt pirulni nem kezd.

Tálaláskor friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.
 

p1510801-ddd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.