Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTTAL RAKOTT KRUMPLI

2008.01.09

 p1040471-dd.jpg

  

Hozzávalók:

1 kg krumpli, egy nagy pohár (kb. 4 dl ) tejföl, 2 dl tej, 15 dkg reszelt sajt (jó ha többféle és van benne füstölt sajt is), 2-3 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, (fehér)bors.

  

sajtos-krumpli-060-ee.jpg

   

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, földaraboljuk. Egy hőálló tálat bedörzsölünk fokhagymával és alaposan kikenünk vajjal. A tejfölt megsózzuk, megborsozzuk (legjobb megkóstolni: akkor jó, ha erőteljesen kiérződik a só íze, alaposan meg kell sózni), belekeverjük a finomra reszelt fokhagymagerezdet és a tejet.

A sajtot lereszeljük.

A kivajazott tál aljába egy réteg krumplit rakunk, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, aztán beborítjuk sajttal.

Erre megint egy réteg krumpli jön, aztán a tejfölös öntet, aztán sajt addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az étel tetejére tejföl kerüljön, amire rámorzsoljuk a vajat. Az öntetet úgy kell elosztani, hogy mindenhol befedje a krumplit.

Az ételt 30-40 percre 180 fokos sütőbe tesszük.

A kész sajtos krumplit salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. De köretnek is kiváló.

 

p1040455-dd.jpg

 

Tipp:

A sütés vége előtt tíz perccel az ételt megszórhatod reszelt sajttal.

   

p1090970-dd.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.