SAJTTAL SÜLT KRUMPLI
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli, 15-20 dkg reszelt sajt (jó ha van benne füstölt is), 3 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi reszelt szerecsendió, só.
Elkészítés:
A krumplit megsikáljuk, és héjában megfőzzük. Mikor kissé kihűlt, megpucoljuk, és nagyobb darabokra törjük vagy vágjuk. A tejföl felét összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, beleforgatjuk a krumplit, majd a reszelt sajtot. Óvatosan megsózzuk (mert a sajt is sós lehet), és szerecsendióval ízesítjük. Túzálló tálba halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Tálalásnál friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.