Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTTAL SÜLT KRUMPLI

2014.02.17

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli, 15-20 dkg reszelt sajt (jó ha van benne füstölt is), 3 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi reszelt szerecsendió, só.

 

p1480937-dd.jpg



Elkészítés:

A krumplit megsikáljuk, és héjában megfőzzük. Mikor kissé kihűlt, megpucoljuk, és nagyobb darabokra törjük vagy vágjuk. A tejföl felét összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, beleforgatjuk a krumplit, majd a reszelt sajtot. Óvatosan megsózzuk (mert a sajt is sós lehet), és szerecsendióval ízesítjük. Túzálló tálba halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Tálalásnál friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.