Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÁRGABORSÓ FŐZELÉK

2012.01.27

Hozzávalók:

50 dkg sárgaborsó, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál étolaj, 1 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, só.


p1110589-dd.jpg

 

Elkészítés:

A sárgaborsót a babérlevéllel és az egész vöröshagymával annyi vízben, amennyi legalább kétszeresen ellepi, föltesszük főni. Amikor a borsószemek már nagyjából megpuhultak, hozzáadunk egy kávéskanál sót és két gerezd zúzott fokhagymát. Tovább főzzük, amíg a borsó teljesen meg nem puhul, közben az elpárolgó vizet mindig pótoljuk úgy, hogy a folyadék végig lepje el a borsót.

Mikor az étel puhára főtt, az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát és egy teáskanál pirospaprikát. Berántjuk a főzeléket, majd további öt percig főzzük. A főzés végén eltávolítjuk a babérlevelet és a vöröshagymát. Az elkészült ételt valamilyen feltéttel vagy egy szelet friss kenyérrel tálaljuk.

Tipp:

Készíts a sárgaborsóhoz hagymapörköltet! A receptet itt találod meg: HAGYMAPÖRKÖLT.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.