Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÁRGARÉPA-KRÉMLEVES

2012.04.17

Hozzávalók:

80 dkg sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín,  só, reszelt szerecsendió. A leves tetejére valamilyen finom olaj, pl. dióolaj, tökmagolaj vagy olívaolaj.

A gombóchoz: 2 tojás, 1 evőkanál puha vaj, kb. 20 dkg maceszdara, só, őrölt bors, 2 evőkanál napraforgómag (kihagyható).


p1150587-dd.jpg

 

Elkészítés:

A gombócokhoz a vajat összekeverjük a tojásokkal, hozzáadunk két evőkanál vizet, egy kávéskanál sót, néhány csipet őrölt borsot, a napraforgómagot, majd annyi maceszdarát, hogy jól keverhető, de véletlenül sem kemény tésztát kapjunk. A keveréket legalább fél órát állni hagyjuk.

Megtisztítjuk és feldaraboljuk a sárgarépát. Egy liter vízben sóval, szerecsendióval ízesítve puhára főzzük. Amikor teljesen megpuhult, belereszeljük a fokhagymát, és a tejszínnel összeturmixoljuk. Ha kell, utánaízesítjük.

A maceszmasszából kis gombócokat formázunk, és bő, enyhén sós vízben lassú tűzön megfőzzük őket.

A levest a maceszgombócokkal tálaljuk. A tetejét meglocsoljuk néhány csepp olajjal.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.