Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÜTŐBEN SÜLT GOMBÁS TÉSZTA

2008.01.09

Hozzávalók:

50 dkg spagetti, 25 dkg gomba, 20-30 dkg sajt (jó, ha többféle, pl. mozzarella, valamilyen füstölt sajt), 5-6 dl tejföl, só, őrölt bors, étolaj.

  

Elkészítés:

Forrásban levő, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.

A gombát jól megmossuk, felszeleteljük. A megtisztított, feldarabolt gombát egy evőkanál olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk.. Mikor pirulni kezd, levesszük a tűzről, félretesszük.

A tészta harmadát egy kiolajozott hőálló edénybe terítjük. Ráreszeljük vagy rászeleteljük a sajt felét, megszórjuk a gomba felével, elosztjuk rajta a tejföl harmadát. Ezután megint egy réteg tészta, sajt, gomba és tejföl következik. Végül egy utolsó réteg tészta jön, amit meglocsolunk a maradék tejföllel.

Az ételt 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

p1590151-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.