Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÓLET - HÚS NÉLKÜL

2008.01.09

Hozzávalók:

50 dkg bab (jó hozzá a szárazbab, a friss vagy fagyasztott, sőt a konzerv is), 5 dkg gersli (árpagyöngy vagy hántolt árpa), 1 nagyobb vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál majoranna, 2-3 babérlevél, só (ha van, füstízű só). Esetleg személyenként 1 tojás (kihagyható).

 

solet-021-dd.jpg

  

Elkészítés:

Ha szárazbabot használsz, előző nap bőséges hideg vízbe áztatjuk.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az étolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a megmosott árpát, fél percig kevergetjük, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük két bögre hideg vízzel, majd belszórjuk a babot (kivéve, ha konzervből készül az étel, a konzerv babot csak akkor adjuk az ételhez, ha az árpa már megpuhult), sózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a majorannát, annnyi vízzel öntjük föl, hogy az árpát és babot bőven ellepje, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben, ha kell, az elpárolgó vizet pótoljuk.

Amikor az árpa és bab már majdnem puha, belereszeljük a fokhagymát és személyenként egy főtt tojást adhatunk az ételhez.

 

solet-031-ddd.jpg

  

Tipp:

Készítheted ezt az ételt kuktában vagy lezárható hőálló edényben sütőben is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.