Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SPENÓTOS TÉSZTA

2013.05.16

Hozzávalók:

40 dkg tészta, 50 dkg leveles spenót, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér) bors.

  

p1340245-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tésztát bő, forró, sós vízben feltesszük főni.

A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Ha nagyok a levelek, összevágjuk.

Fölolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a nagyon vékony szeletekre vágott fokhagymát, pár pillanatig kevergetjük, aztán hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, egy percig kavargatjuk, majd felöntjük a tejszínnel, és jól összeforraljuk, majd összeforgatjuk a közben kifőtt, leszűrt tésztával.

Tálalásnál megszórhatjuk reszelt sajttal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.