Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÜLT CÉKLA

2011.08.30

Hozzávalók:

cékla, só, őrölt bors, fokhagyma, olivaolaj, balzsamecet, esetleg valamilyen zöldfűszer.

   

p1030124-dd.jpg

 

Elkészítés:

A céklákat megtisztítjuk. Ha kicsik, egészben hagyhatjuk őket, ha nagyobbak, felezzük, negyedeljük vagy nagyobb kockákra vágjuk.
Egy tepsibe alufólát terítünk. Az alufólia közepébe halmozzuk a céklát. Megsózzuk, kicsit megborsozzuk, rászórunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymagerezdet, megcsöpögtetjük olajjal és balzsamecettel. Tehetünk mellé valamilyen friss fűszernövényt is. Nálunk például nagyon népszerű rozmaringgal.
Ezután az alufóliát összezárjuk a céklán, és az ételt 200 fokos sütőben 50-60 percig
sütjük.

A megsült céklát tálalhatjuk főételként, köretként, salátaként is.

 

Tipp:

Nagyon jól illik ehhez az ételhez a feta sajt. Tálalásnál érdemes némi fetát morzsolni rá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.