SÜTŐTÖKÖS GNOCCHI GESZTENYÉS GOMBÁVAL
Hozzávalók:
A gnocchihoz: 40 dkg krumpli, 40 dkg megpucolt sütőtök, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt bors,
csipetnyi reszelt szerecsendió.
A mártáshoz: 50 dkg gomba, 20 dkg natúr szemes gesztenye, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, őrölt bors.
Elkészítés:
A krumplit és a sütőtököt külön-külön enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd még melegen összekeverjük és összetörjük. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverjük a lisztet és a tojást, majd lisztezett deszkán szilva formájú kis darabkákat sodrunk belőle.
Egy fazékban egy kávéskanál sóval vizet forralunk. A tésztadarabkákat kifőzzük a forrásban levő vízben. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe. Addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jönnek.
A megtisztított, fölszeletelt gombát a gesztenyével együtt pirítani kezdjük a vajon. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük vagy fokhagymanyomón rányomjuk a fokhagymát, fölöntjük a tejszínnel, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és addig főzzük, amíg a mártás kicsit besűrűsödik.
A kifőtt gnocchit a gesztenyés gombával tálaljuk.