Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZEGFŰGOMBALEVES

2014.07.16

Hozzávalók:

25-50 dkg szegfűgomba (minél több, annál jobb), 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, olaj, őrölt bors, só. A gombóchoz: 20 dkg hajdina, 1 tojás, 7-8 szál petrezselyemzöld, őrölt bors, só.

Elkészítés:

A hajdinát sós vízben megfőzzük (ne főzzük szét), majd kihűtjük.

Az olajon 2-3 percig kevergetjük a megtisztított, feldarabolt répaféléket, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a petrezselyemcsokrot, és kis lángon, éppen csak gyöngyözve főzzük kb. 10 percig. Hozzáadjuk az alaposan megmosott gombát, és puhára főzzük (Ne főzzük túl, mert a szegfűgomba könnyen összetörik!)
A tejfölből a liszttel és némi vízzel csomómentes habarást készítünk, amit a leveshez adunk. Az ételt további öt perc alatt készre főzzük. A petrezselyemcsokrot eltávolítjuk.

A hajdinához keverjük a tojást, az apróra vágott petrezselymet, 1 kávéskanál sót és negyed kávéskanál őrölt borsot. Puha, de vizes kézzel formázható masszát kell kapnunk. Siónyi gombócokat formázunk belőle, és enyhén sós vízben kifőzzük.

A forró levest a gombóccal tálaljuk.

 

p1580774-ddd.jpg


 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.