Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZÍNES RAKOTTAS

2008.01.08

Hozzávalók:
Friss zöldségek ízlés szerint, 5 dkg vaj, ízlés szerinti fűszerek (pl. só, kis őrölt bors, apróra vágott zöldfűszerek), egy fej fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt.

   

Kép

   

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy hőálló tálat kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kivajazzuk. Belerendezzük a zöldségdarabokat. Rádobáljuk a fokhagymagerezdeket, megszórjuk fűszerrel, rámorzsoljuk a vajat apró darabkákban.
Ezután a tálat szorosan lefedjük alufóliával, és 35-40 percre sütőbe tesszük. Ekkor egy villával ellenőrizzük, hogy a zöldségek megpuhultak-e. (Nem kell pépesre puhítani őket, úgy jó, ha haraphatóak.). Ha igen, a zöldségekre szórjuk a sajtot, aztán alufólia nélkül még 10 percre visszatesszük az ételt a sütőbe, és megpirítjuk kicsit a tetejét.

(Ha nem szereted a sült fokhagymát, a sajt rászórása előtt vedd le a zöldségről a fokhagymagerezdeket.)

   

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.