Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZÓJAPÖRKÖLT

2012.07.18

Hozzávalók:

2-3 fej apró kockákra vágott vöröshagyma, 20 dkg szárított szójakocka, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, olaj, 2 gerezd fokhagyma, egy zöldpaprika és egy paradicsom (vagy két-három evőkanál lecsó).

  

p1220371-dd.jpg

  

Elkészítés: 

A szójakockát egy nagyobb, lezárható, mikrohullámú sütőben használható edénybe szórjuk. Hozzáadunk 3 kávéskanál sót, ráöntünk a szója térfogatához képest háromszoros mennyiségű forró vizet, lezárjuk az edényt, és mikrohullámú sütőben magas fokozaton 6 percig főzzük.

Két evőkanál olajon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát. A szójakockát leszűrjük. (A mikrohullámú sütőben használt edényt óvatosan nyissuk föl, mert nagyon forró gőz száll ki belőle!) A leszűrt szóját a hagymához adjuk. 2-3 percig kevergetjük, aztán megszórjuk egy csapott evőkanál pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot valamint negyed kávéskanál őrölt borsot és negyed kávéskanál őrölt köményt. Lassú tűzön főzve a szóját puhára pároljuk. A főzés végén a zöldpaprikát eltávolíthatjuk belőle.

Leggyakrabban főzelékfeltétként tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.