Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZÖLDSÉGES RIZS vagy TARHONYA

2008.01.02

Hozzávalók:

25 dkg rizs vagy tarhonya, 50 dkg tetszés szerinti zöldség (pl. répa, karfiol, brokkoli, borsó, padlizsán, kukorica, gomba, póréhagyma, padlizsán...), 1 fej vöröshagyma, egy csapott evőkanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, só, étolaj, petrezselyemzöld.

   

p1090253-dd.jpg

   

Elkészítés:

A tarhonyát vagy rizst majdnem puhára főzzük.

Közben a hagymát apró kockára vágjuk. Egy-két kanál étolajon állandóan kevergetve üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, földarabolt zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, fölöntjük egy pohár (kb. másfél deci) vízzel, sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Közben, ha kell, apránként pótoljuk a vizet, nehogy a zöldség odaégjen, de nem szabad túl sok vízben áznia. A zöldséget nem szabad túl puhára főzni. Akkor jó, ha harapható. 

A párolt zöldségeket a szaftjukkal együtt a majdnem teljesen megfőtt rizshez/ tarhonyához keverjük, és együtt főzzük még néhány percig (legjobb lefedve előmelegített sütőbe rakni néhány percre).

A kész ételt tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

Tipp:

Aki szereti, adjon hozzá pár szeletke vagy karika erőspaprikát is.

 

p1530097-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tarhonya

(Szamóca, 2010.03.04 10:05)

Kedves Eszter, nagyon örülök, hogy neked is ízlett. :)

tarhonya

(eszter, 2010.03.04 07:35)

ez egy nagyon finom étel, köszönöm a receptet
eszter