Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TEJFÖLÖS GOMBA

2008.01.07

Hozzávalók:

Fél kg gomba, egy kiskanál őrölt pirospaprika, só, csipetnyi őrölt bors, 1 közepes vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étolaj.

   

tejfolos-gomba-1-010-ddd.jpg

 
Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre sütjük (nem szabad megbarnulnia!), beletesszük a megtisztított és feldarabolt gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Aztán addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Ezután megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük tejfölt, és az újraforrástól számítva 3-4 perc alatt összefőzzük.

Tésztával, gnocchival, rizzsel tálalhatjuk.

Ez az étel különlegesen finom, ha gyapjas tintagombával (is) készítjük.
A gyapjas tintagombáról itt olvashatsz: GYAPJAS TINTAGOMBA

  

p1050560-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.