TEJFÖLÖS GOMBA
Hozzávalók:
Fél kg gomba, egy kiskanál őrölt pirospaprika, só, csipetnyi őrölt bors, 1 közepes vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre sütjük (nem szabad megbarnulnia!), beletesszük a megtisztított és feldarabolt gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Aztán addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Ezután megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük tejfölt, és az újraforrástól számítva 3-4 perc alatt összefőzzük.
Tésztával, gnocchival, rizzsel tálalhatjuk.
Ez az étel különlegesen finom, ha gyapjas tintagombával (is) készítjük.
A gyapjas tintagombáról itt olvashatsz: GYAPJAS TINTAGOMBA