Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TEPSIS KRUMPLI 2

2011.09.14

Hozzávalók:

1 kg krumplihoz 2 evőkanál étolaj (jó hozzá a napraforgóolaj is, de nagyon finom olivával vagy tökmagolajjal), só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, magvak (napraforgó, szezámmag, lenmag...) ízlés szerint.

 

p1040245-ddd.jpg


Elkészítés:

A krumplit alaposan megmossuk, aztán héjában főzzük 20 percig.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőpapírt vékonyan bekenjük egy evőkanálnyi étolajjal.

A krumplikat még melegen karikákra vágjuk, és a beolajozott sütőpapírra sorakoztatjuk, meghintjük sóval, borssal, pirospaprikával és a magvakkal, megspricceljük a maradék egy evőkanálnyi olajjal (legjobb olajszóróval), aztán 220 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

Ez az étel tálalható köretként, de salátával, savanyúsággal önálló ételként is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.