TEPSIS KRUMPLI 2
Hozzávalók:
1 kg krumplihoz 2 evőkanál étolaj (jó hozzá a napraforgóolaj is, de nagyon finom olivával vagy tökmagolajjal), só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, magvak (napraforgó, szezámmag, lenmag...) ízlés szerint.
Elkészítés:
A krumplit alaposan megmossuk, aztán héjában főzzük 20 percig.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőpapírt vékonyan bekenjük egy evőkanálnyi étolajjal.
A krumplikat még melegen karikákra vágjuk, és a beolajozott sütőpapírra sorakoztatjuk, meghintjük sóval, borssal, pirospaprikával és a magvakkal, megspricceljük a maradék egy evőkanálnyi olajjal (legjobb olajszóróval), aztán 220 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ez az étel tálalható köretként, de salátával, savanyúsággal önálló ételként is.