Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TEPSIS ZÖLDSÉG

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg (ha van, új-) krumpli, 15-20 dkg kiló apró szemű gomba (vagy nagyobb gomba negyedelve), 2-3 sárgarépa, egy kis padlizsán, két fej vöröshagyma, egy fej fokhagyma, egy paprika, étolaj, só, frissen őrölt fehérbors vagy szerecsendió, pirospaprika. (A fűszerek helyettesíthetők valamilyen fűszerkeverékkel és a zöldségek is ízlés szerint variálhatók.) A zöldségek tetejére esetleg reszelt sajt vagy mozzarellagolyók.

    

p1050069-dd.jpg

    

Elkészítés:

A megtisztított, nagyobb darabokra vágott krumplit és répát egy nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba halmozzuk és 200 fokos sütőben sütni kezdjük őket. Amikor a répa és krumpli puhulni kezd (már bele lehet szúrni a villát), beleszórjuk a tepsibe a többi zöldséget és megszórjuk őket a fűszerekkel. Visszatesszük a sütőbe, és puhára sütjük.

Akinek van grill funkció a sütőjében, a sütési idő utolsó öt percére kapcsolja be.

A sütés vége előtt 5 perccel megszórhatjuk a zöldségeket reszelt sajttal vagy mozzarellagolyókkal. A sajttal csak addig süssük az ételt, amíg a sajt kezd színt kapni.

Ezt az ételt tálalhatjuk magában vagy köretként is.

 

p1050062-dd.jpg

 

Tipp:

Ez az étel agyon finom pl. cukkinivel, karfiollal, brokkolival is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.