Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TOFUFASÍRT MAZSOLÁS RIZZSEL

2012.01.26

Hozzávalók:

A fasírthoz: 30 dkg tofu, 3 evőkanál zabkorpa vagy durvára darált zabpehely, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 2 kávéskanál só, negyed kávéskanál őrölt kömény, 2-3 csipetnyi őrölt bors, olaj a kisütéshez.

A rizshez: 25 dkg barna rizs, 2 sárgarépa, 5 dkg mazsola, só, őrölt (fehér)bors, fél csokor petrezselyemzöld, fél evőkanál étolaj.

 

p1110535-ddd.jpg

  

Elkészítés:

A fasírthoz a tofut apróra morzsoljuk, összekeverjük a kis kockákra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, belegyúrjuk a zabkorpát, aztán félretesszük.

A rizst háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a fölaprított petrezselyemzöldet, 2-3 csipetnyi őrölt borsot szórunk rá, és még két percig kevergetjük. Összeforgatjuk a főtt rizzsel, aztán melegen tartjuk.

A fasírtmasszából lapos pogácsákat formázunk. 2-3 evőkanál olajban lassú tűzön mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

A megsült fasírtot a rizzsel tálaljuk.

 

Tipp:

A fasírtmasszába tehetsz párolt zöldborsót, kukoricát vagy más zöldséget is.

 

p1190473-eee.jpg

 

A fasírt füstölt tofuból is elkészíthető.

 

p1640935-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.