Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TOJÁSOS NOKEDLI

2008.01.07

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg liszt, 4 tojás, 2-2,5 dl víz, só.
Plusz 1 evőkanál étolaj, 5-6 tojás és 1-2 csipetnyi só.

tojasos-nokedli-009-ddd.jpg


 

Elkészítés:

Fölteszünk a tűzre egy nagy fazekat kétharmadig töltve enyhén sós vízzel.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Beleütjük a tojásokat. Beleszórunk egy mokkáskanál sót. Felöntjük fél bögre vízzel, aztán fakanállal lazán összekeverjük. Ha kell, még egy kis vizet adunk hozzá. Úgy jó, ha nem folyik, de nem is kemény, hanem még jól keverhető.

A tésztát nem szabad túlkeverni, mert akkor a tészta kemény lesz, mint a kő.

Közben a víz optimális esetben forrni kezd.

A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk.

Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.

5-6 tojást feltörünk, megsózzuk, majd egy tálban villával lazán felverjük őket.

Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk. A leszűrt nokedlit átforgatjuk a forró olajon, majd ráöntjük a fölvert tojást. Állandóan kevergetve addig sütjük, amíg a tojás kicsit megköt.

A kész ételt salátával tálaljuk.


Tipp:

A nokedli főzővizébe önts 1-2 evőkanál étolajat, így a megfőtt nokedliszemek nem tapadnak össze.

Van, aki a megfőzött, leszűrt nokedlit leöblíti hideg vízzel az összetapadás megakadályozására.

 

p1270187-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.