Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TOJÁSSAL RAKOTT KRUMPLI

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg megpucolt és feldarabolt krumpli, egy nagy fej vöröshagyma, egy zöldpaprika, egy paradicsom, egy evőkanál étolaj, fél evőkanál őrölt pirospaprika, só, negyed mokkáskanál őrölt kömény, 3 dl tejföl, 4 db főtt tojás karikákra vágva.

   

Kép

    

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a krumplit, jól átkeverjük,
felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, megsózzuk, őrölt köménnyel ízesítjük, hozzáadjuk a kicsumázott, félbevágott zöldpaprikát és az egész paradicsomot, lefedjük, és majdnem puhára főzzük.
Mikor már majdnem puha a krumpli, levesszük a tűzről és kivesszük belőle a zöldpaprikát , a paradicsomot.
Egy tűzálló tálba öntjük a krumpli felét, elosztjuk rajta a főtt tojás karikákat, meglocsoljuk tejföllel, aztán beborítjuk a krumpli másik felével. Előmelegített sütőben 200 fokon fél órát sütjük.

Változatosabbá tehetjük úgy, hogy amikor a felét belekanalaztuk a tálba, beborítjuk egy réteg szeletelt sajttal (legfinomabb füstölt sajttal) vagy párolt gombával, felkarikázott főtt tojással, aztán rámerjük a maradék krumplit, és így sütjük meg.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.