Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÖLTÖTT PADLIZSÁN

2012.01.09

Hozzávalók (4 személyre):

2 nagyobb padlizsán, 20 dkg bulgur, 20 dkg mozzarella vagy más süthető sajt, 25 dkg gomba, 1 fej apróra kockázott vöröshagyma, 1-2 evőkanál lecsó, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, őrölt bors, só, olaj, fél csokor petrezselyemzöld.

 

p1100869-dd.jpg

 

Elkészítés:

A bulgurt kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük. A padlizsán közepéből 8 vastagabb karikát vágunk, enyhén megsózzuk őket és félretesszük. A padlizsán két végét pedig apró kockákra vagdossuk.

Egy evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a padlizsánkockákat és a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk. Amikor megfőtt, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a bulgurt.

A padlizsánkarikákat papírtörlővel leitatjuk. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. Rájuk halmozzuk a bulguros tölteléket. Mindegyiket befedjük egy-egy szelet sajttal, és 180 fokos sütőben alsó lángon kb. 20 percig sütjük. Ezután a felső lángot is bekapcsoljuk és megpirítjuk az étel tetején a sajtot.

 

p1100889-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.