Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÖLTÖTT PAPRIKA MÁSKÉPP

2012.02.11

Hozzávalók (4 személyre): 

4 nagyobb tölteni való zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg hántolt köles, 1 liter darabos paradicsomkonzerv, só, zellerzöld, olaj.

   

p1120119-dd.jpg

  

Elkészítés:

A kölest felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk és puhára pároljuk.

Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk egy kanál olajon, hozzáadjuk a megtisztított, összevágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, aztán addig főzzük, amíg a gomba leve elfő. (A szokásos gombapörköltnél erősebben fűszerezzük!) A megfőtt gombát a köleshez keverjük.

A paprikát alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, az ereit, magjait kikaparjuk, kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk, és jó púposan megtöltjük a gombás kölessel. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

A paradicsomot a zellerzölddel felforraljuk, enyhén megsózzuk. Tálalásnál a tényérra paradicsomot merünk, és ebbe helyezzük a paprikákat.

 

Tipp:

Aki a paradicsomot édesebben szereti, kis cukrot vagy édesítőszert adjon a paradicsommártáshoz. A mártás sűrű paradicsomléből is elkészíthető. A töltelékhez köles helyett hajdinát, barna rizst, bulgurt vagy rizts is használhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.