Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÖLTÖTT PAPRIKA RÁNTVA

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb tölteni való paprika,
1 kis fej finomra felkockázott vöröshagyma, 50 dkg megtisztított és felszeletelt gomba, pirospaprika, só, 1 evőkanál étolaj, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld,  3-4 evőkanál liszt, 3 evőkanál tejföl.
A panírozáshoz: liszt, villával kissé felvert sózott tojás, zsemlemorzsa (esetleg szezámmaggal keverve).
A kisütéshez: étolaj.

 

Kép

 

Elkészítés:
A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, aztán azonnal felöntjük egy fél deci vízzel, beleszórjuk a szeletelt gombát, sózzuk. A gombát 10 percig pároljuk, aztán belekeverjük a petrezselyemzöldet, a lisztet és a tejfölt, és ha kell, utánasózzuk. (Egybegyúrható, de nem kemény masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, pici vizet önthetünk hozzá.)

A gombás masszát egy kiskanállal a kicsumázott paprikákba töltjük.
A paprikákat először tojásba, aztán lisztbe, ezután újra tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban megsütjük.


(Ha a gombás masszából marad, pogácsákat formázunk belőle, ezeket a pogácsákat is bepanírozzuk, és
olajban megsütjük.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.